top of page
Keresés
Szerző képeDronipar Blog

Növényvédőszer-gyártókat segít a Clue Drone a drónos permetezéshez szükséges tesztek elvégzésében

Frissítve: 2019. ápr. 5.


A drónos permetezés szabályozásának megalkotásán már dolgoznak az érintett hatóságok, amelynek részeként a növényvédőszereket a gyártóknak, illetve forgalmazóknak szükséges lesz drónos permetezésre kijuttathatónak minősíttetni az engedélyokiratok módosításával.


A Clue Drone a Szent István Egyetem munkatársaival közösen megkezdte az átminősítéshez szükséges tesztek elvégzésének előkészületeit. A rövidesen induló együttműködés célja, hogy megfelelő technológiai hátteret dolgozzunk ki és biztosítsunk a növényvédőszer-gyártók számára, hogy a drónos kijuttatás engedélyezéséhez szükséges tesztek elvégzését professzionális pilótákhoz kiszervezhessék.


Ehhez a Clue Drone biztosítani tudja a permeteződrónt, illetve a képzett pilótákat is.


A NÉBIH az alábbiakat írja a permetező drónos repülések kapcsán: "...meg kell jegyezni, hogy kísérleti engedély birtokában, és az engedélyben leírtaknak betartásával lehetséges drónos permetezést végezni. A kísérleti engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály Növény és Talajvédelmi Osztálya (1135 Budapest Lehel u. 43-47.) adja ki kérelemre."


A programhoz történő csatlakozással kapcsolatban az érdeklődő növényvédőszer-gyártók és forgalmazók jelentkezését a cluedrone@cluepr.hu címen várjuk!


TTA M8A PRO


989 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page