top of page
Keresés
  • Szerző képeDronipar Blog

A Clue Drone nyíregyházi partnere elsőként kapott Nébih engedélyt mezőgazdasági drónpilóta képzésre


A Magyar Vidékért Kft. 2022 május végén elsőként kapott engedélyt arra, hogy akkreditált Növényvédelmi drónpilótákat képezzen!


A Magyar Vidékért Kft. 2019 óta a Clue Drone stratégiai partnere, és számos közös oktatási és kutatási projektben dolgoztunk együtt a drónos permetezés területén. Az elméleti és gyakorlati oktatásra az alábbi linken lehet jelentkezni: https://www.videkert.hu/permetezo-dron-kezelo-kepzes/


A gyakorlati oktatás TTA drónokkal történik majd, köztük a 16 literes TTA M6E-G200 modellel. A TTA a világ vezető ipari dróngyártója, és 2008 óta gyárt permeteződrónokat, valamint összesen több mint 200.000 terméke dolgozik világszerte. A TTA a világ legnagyobb drónpilóta oktatási intézménye, amely több mint 100 oktatási központot üzemeltet világszerte drónpilóták százezreit képezve ki évente. A vállalat 2018 óta van jelen a magyarországi piacon a Clue Drone-on keresztül.


Az oktatás résztvevői kedvezményben részesülnek új TTA permeteződrón vásárlásakor!




A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján 2022 május 23-án jelent meg a növényvédelmi drónpilóta képzőintézmények nyilvántartása.


Az adatbázisban azok az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények találhatók meg, amelyeket a hatóság pilóta nélküli légijárműves növényvédelmi alapképzés szervező intézményként kijelölt (jóváhagyott) a vonatkozó jogszabályban* foglaltak szerint.



Hivatkozott jogszabály: * 44/2005. (V. 6.) FVM-GKM-KvVM együttes rendelet a mező- és erdőgazdasági légi munkavégzésről

1 267 megtekintés3 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page