top of page
Keresés
  • Szerző képeDronipar Blog

Bemutatkozik a TTA M6E-G200 - a TTA 16 literes permeteződrónja


2021-től Európában is elérhető a TTA M6E-G200, ami új szintre emeli a TTA drónoktól megszokott nagy munkabírást és sallangmentes, egyenletes teljesítményt. A 16 literes folyadéktartállyal és masszív karbon felépítéssel érkező drón maximális munkateljesítménye, 7 m/s sebesség mellett 1.8 hektár, mindössze 11 perc alatt, egy felszállással, ami akár óránkénti 8 hektár lepermetezését teszi lehetővé.


A TTA M6E-G200 két pumpából és 4 hidraulikus cseppképzés elvén működő fúvókából álló permetezőrendszerrel rendelkezik. A fúvókákat a magyarországi piacon is széleskörben elérhető Lechler gyártja, és a rendszer kompatibilis valamennyi gyártó azonos rendszerű szántóföldi fúvókáival - egyedülálló variálhatóságot biztosítva ezzel a TTA drónok számára. Az új 16 literes eszköz mind szántóföldi, mind pedig ültetvényes gazdálkodásban kiválóan használható. A precíziós gazdálkodás megállíthatatlanul terjedő legújabb eszközei a permeteződrónok, amelyek könnyebbé teszik a gazdák életét és képesek eljutni a nehezen elérhető vagy akár felázott területekre, anélkül, hogy taposási kárt okoznának. A drónos permetezés minden szempontból környezetkímélő megoldás, ugyanis akár 90%-kal kevesebb víz, és esetenként akár 30-40%-kal kevesebb vegyszermennyiség mellett is kiváló eredményeket képes biztosíteni. A TTA a világ vezető ipari dróngyártója 2008 óta fejleszt és gyárt permeteződrónokat, amelyek helyettesíthetik a hagyományos permetező-megoldásokat, sebességük a manuális növényvédőszer-kijuttatáshoz képest akár 40-szer gyorsabb. A kis átmérőjű cseppek miatt jobban eloszlik a növényvédőszer a növények felületén, ezzel növelve a hatékonyságot, a drón által keltett szél pedig a levelek fonákjára is eljuttatja az anyagot.

Automata üzemmódok A TTA M6E-G200, az új fejlesztésű TTA Agri Assistant alkalmazás segítségével képes a teljesen automatikus munkára. Csak jelöljük ki a térképen - vagy importáljuk .kml formátumú térképünkön a permetezni kívánt területet és indítsuk el a repülést - a drón teljesen automatikusan megtervezi és lerepüli az útvonalat. Amennyiben elfogyott a vegyszer vagy merül az akkumulátor, a drón visszarepül a felszállási pontra és újratöltés után ugyanott folytatja a munkát, ahol abbahagyta.


Radaros magasságtartás és akadályelkerülés A TTA M6E-G200 3 db ultrahangos radarral van felszerelve, amelynek segítségével képes a domborzathoz igazítani repülési magasságát, így az egész földön azonos szórásképet kapunk, biztonságos repülés mellett. A drón elején és hátulján elhelyezett radarok pedig sötétben is lehetővé teszik az akadályok elkerülését - minden eddiginél egyszerűbb és biztonságosabb repülést lehetővé téve.

Távirányító A nagy fényerejű, és kiemlkedő akkumulátor-kapacitású érintőkijelzővel szerelt ipari távirányító és a drónhoz tartozó mobilalkalmazás használatával mindent testreszabhatunk és irányíthatunk az ideális permetezési hatékonyság érdekében. A távirányító riasztást küld, ha fogy a vegyszer, merül az akkumulátor és végrehajthatunk vészleállást vagy egygombos hazatérést is. Karbantartás és alkatrészek A TTA M6E-G200 permeteződrónt úgy tervezték, hogy karbantartása, illetve a kisebb javítások egyszerűen elvégezhetőek legyenek akár a tulajdonos által, még a szántóföldön is. Szinte minden alkatrésze moduláris, strapabíró és szükség esetén egyszerűen cserélhető vagy javítható.

3 072 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page