top of page
Keresés
  • Szerző képeDronipar Blog

Az építőiparban terjednek legjobban a drónok

Az amerikai szolgáltató vállalat, a DroneDeploy trendkutatása szerint 2017-ben az építőiparban nőtt leginkább a drónok felhasználása - egy év alatt mintegy 239%-kal. A kutatás összesen 12 millió hektárnyi drónprojektet elemzett, amelyeket a világ 180 országának 30.000 kereskedelmi drónpilótája 2017-ben térképezett fel.

Kép: theverge.com

Az építőiparban a projektek 62%-ában projektkövetésre, 21%-ában az építkezés tervezésének előkészítésére, 19%-ában pedig minőségbiztosítási feladatokra használták a drónokat az üzemeltetők. A kutatásban megkérdezett vállalatok 3-5x megtérülésről számoltak be éves szinten az építőiparban a drónokhoz kapcsolódó költségeket figyelembe véve.

Az építőipari felhasználók 65%-a számolt be arról, hogy a drónok alkalmazása jelentősen gyorsított és javított az építkezések során az általános működésen, 52%-uk emelte ki, hogy gyorsabban nyerhetnek ki döntésüket elősegítő adatokat drónok segítségével, míg 61%-uk említette, hogy pontosabb méréseket tudott végezni - mint hossz-, terület- vagy éppen térfogatmérések esetében.


A drónnal készített térképeken a mérések 5-20x olyan gyorsan végezhetőek el, mint nélkülük, ami különösen nagy segítség az építőipar számára.


Ajánlatkérés és információ: cluedrone@cluepr.hu

500 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page