top of page
Keresés
Szerző képeDronipar Blog

Multispektrális Phantom 4-et mutatott be a DJI

A Phantom 4 új, multispektrális kamerával és RTK antennával szerelt változatát mutatta be szeptember végén a DJI. A kameraegység összesen 6 szenzort tartalmaz, amelyek segítenek pontos képet kapni a növényzet állapotáról.

Fotó: DJI

Ahogy a föld népessége egyre növekszik, elengedhetetlenné válik, hogy a meglévő földterületeken nagyobb hatékonysággal termeljen az emberiség. Ennek egyik elengedhetetlen feltétele a terület magasabb szintű ismerete, amire kiváló lehetőséget kínálank a mezőgazdasági monitoring drónok. A most bemutatott megoldás nem egy teljesen új technológia, csupán gyárilag integrálja a multispektrális kamerát egy RTK modullal ellátott Phantom 4-re, ami biztonságosan, és zökennőmentesen képes majd dolgozni.

Fotó: DJI

A 3 tengelyes gimbal segítségével stabilizált kamerarendszer 1 db hagyományos RGB szenzort, és 5 db látható és nem látható fénytartományt rögzíteni képes optikai szenzort tartalmaz. Az egység lehetővé teszi, hogy repülés közben, valós időben válthassunk nézetet az NDVI és az RGB kamera által rögzített kép között, míg az RTK antanna a megfelelő földi egységgel kombinálva lehetővé teszi a centiméter pontos felvételek készítését.


A rendszer a gyári DJI Terra szoftver mellett támogatja a Pix4D és a DroneDeploy szoftvereket is. A DJI Phantom 4 Multispectral hatótávolsága legfeljebb 7 km, repülési ideje maximum 27 perc.

Fotó: DJI

A DJI Phantom 4 Multispectral októbertől kapható, ára a DroneDJ szerint az Egyesült Államokban 6.500 USD-tól (kb 1.960.000 HUF) indul, és földi RTK egységgel együtt 9.100 USD-ig (kb 2.750.000 HUF) terjed.


715 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page