top of page
Keresés
  • Szerző képeDronipar Blog

RTK támogatást kapott a DJI Phantom 4


A DJI a héten mutatta be új, kifejezetten drone mapping alkalmazásra szánt drónját, a Phantom 4 RTK-t. Első ránézésre egy DJI Phantom 4 egy dudorral a hátán, ám a valóságban nagyon komoly ipari funkciót kapott a drón, mivel az RTK a GPS technológiánál jóval pontosabb, akár centiméteres térképezési pontosságot tesz lehetővé valós időben olyan elhagyatott területeken is, ahol nem áll rendelkezésre elég műhold.

Fotó: DJI

Újdonság továbbá a TimeSync névre hallgató rendszer, amely a repülésvezérlő, a kamera és az RTK modul adatait hangolja össze, így téve minden eddiginél pontosabbá a térképezés közben készült képek metaadatait és elősegítve azok tökéletes illeszkedését a térképen.


A Phantom 4 RTK 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS szenzort kapott mechanikus zárral. Az érzékelő tűéles fotókat ígér, amire szükség is van az olyan precíz feladatok elvégzéséhez, amire kifejlesztették a modellt.


A drónnal párhuzamosan friss verziót kap a DJI GS applikáció is, amely lehetővé teszi, hogy kétféle automata térképezési mód közül válasszon a pilóta - fotogeometrukus vagy waypoint repülés. A Phantom 4 RTK is megkapja az OccuSync támogatást, amely stabilabb kapcsolatot tesz lehetővé és akár 7km-ről is sugároz folyamatos HD élőképet.

A Phantom 4 RTK kompatibilis a D-RTK 2 Mobile Station állomással. A Business Insider szerint a hivatalos EU ár nettó 5700 EUR-ról indul, ami még nem tartalmazza az RTK állomást, csak a drónt, a távirányítót és két akkumulátort, az RTK állomást is tartalmazó csomag pedig 7800 EUR-ba fog kerülni.


A drón használt leginkább az építőipar fogja látni, ott ugyanis kulcsfontosságú az adatok minél nagyobb pontossága.



296 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page